We are here for you
(021)327.87.27

No products

Free shipping! Shipping
0,00 Lei Total

Check out

Product successfully added to your shopping cart
Quantity- +
Total
There are 0 items in your cart. There is 1 item in your cart.
Total products (tax incl.)
Total shipping (tax excl.) Free shipping!
Total (tax incl.)
Continue shopping Proceed to checkout

Touchscreen

- Sistem POS / Point of Sale = Sistemul format din aparatura si programe, folosit de catre comercianti (magazine, restaurante, fast-food-uri, hoteluri, case de schimb valutar, benzinarii, etc.) pentru efectuarea tranzactiilor. Uneori este numit si "POP" (Point of Purchase) - punct de cumparare, sau "EPOS" (Electronic Point of Sale) - punct de vanzare electronic. Aceste sisteme sunt o generatie noua de case de marcat ce au functionalitati mai avansate.

- POS bancar = terminalul care citeste cardurile bancare facilitand plata cu cardul. Se mai intalneste cu denumirea de "terminal bancar" sau "EPOS".

- POS All-in-One = Computer construit special pentru a fi folosit la efectuarea tranzactiilor, alcatuit dintr-o singura componenta unitara. Monitorul si celelalte componente ale computerului (hard disk-ul, procesorul, etc.) se afla in aceeasi carcasa. Ultimele modele de "POS-uri All-in-One" sunt dotate cu monitor touch-screen. Un avantaj important al "POS-urilor All-in-One" il reprezinta dotarea cu multiple porturi de comunicatie pentru conectarea la o serie larga de periferice (cititoare coduri de bare, imprimante, etc.).

- Imprimanta fiscala / fiscal printer = imprimanta dotata cu memorie fiscala, ce poate functiona doar comandata de la un PC. Se comercializeaza impreuna cu afisaj pentru client. Uneori, termenul de "imprimanta fiscala" este folosit pentru orice aparat care emite bonuri fiscale, respectiv "imprimante fiscale" si "case de marcat".

- Afisaj client / customer display = Un dispozitiv sub forma literei "T" pe care sunt afisate pentru client informatii despre tranzactia in curs. De obicei sunt dotate cu doua randuri de text a cate 20 de caractere.

- Fiscalizare = Trecerea unui aparat fiscal (casa de marcat sau imprimanta fiscala) in mod de lucru fiscal, in care se inregistreaza toate tranzactiile in memoria fiscala. Fiscalizarea este un proces ce implica obtinerea unui document de la autoritatile statului, precum si programarea aparatului conform legii de catre un tehnician autorizat.

- Front-office = Partea sistemului de vanzare si gestiune aflata in zona magazinului destinata clientilor. Componente ale "Front-office-lui": sistem POS, cantar pentru vanzare, aplicatie software ce se instaleaza pe sistemul POS, s.a.

- Back-ofice = Partea sistemului de vanzare si gestiune aflata in zona din spate a magazinului (in zona de birouri si receptie marfa). Componente ale "Back-office-lui": computer obisnuit, cantar pentru receptia marfii, partea de gestiune a aplicatiei software, terminal de inventariere, imprimanta de etichete, s.a.

Recommended articles