We are here for you
(021)327.87.27

No products

Free shipping! Shipping
0,00 Lei Total

Check out

Product successfully added to your shopping cart
Quantity- +
Total
There are 0 items in your cart. There is 1 item in your cart.
Total products (tax incl.)
Total shipping (tax excl.) Free shipping!
Total (tax incl.)
Continue shopping Proceed to checkout

New Format for Mandatory Sign “Keep Fiscal Receipt”

Data publicare articol: 02-03-2015

De la 1 martie, conform Ordinului MFP nr. 159/2015, comerciantii sunt obligati sa afiseze langa casele de marcat o placheta prin care sa-i atentioneze pe clienti ca in cazul in care nu primesc bon fiscal, au dreptul sa beneficize de produsul cumparat fara sa-l plateasca.

 

Atentie! In cazul restaurantelor, cafenelelor si cluburilor, anuntul trebuie sa fie afisat pe prima pagina a meniurilor sau sa fie afisat prin alte mijloace, la fiecare masa destinata clientilor, in asa fel incat acestia sa aiba permanent posibilitatea de a citi anuntul de atentionare.

 

In noul format al anuntului cu referire la pastrarea bonului fiscal se precizeaza:

 

“Daca nu primiti bon fiscal, aveti obligatia sa-l solicitati. 

In cazul unui refuz, aveti dreptul de a beneficia de bunul achizitionat sau de serviciul prestat fara plata contravalorii acestuia. “

 

Amenzile cu care pot fi sanctionati operatorii economici care nu vor afisa anuntul de atentionare sunt cuprinse intre 2.000 si 4.000 de lei.

 

Prin introducerea dreptului consumatorilor de a pleca cu produsul fara sa-l plateasca si a obligatiei comerciantilor de a-i atentiona pe clienti cu privire la acest drept, Ministerul Finantelor incurajeaza emiterea si solicitarea bonului fiscal, in contextul organizarii Loteriei bonurilor fiscale.

 

 

Pentru a citi ordinul MFP integral click aici.

 

Aveti nevoie de placuta cu anuntul in noul format?  Comandati aici.