Suntem aici pentru tine
(021)327.87.27

Nici un produs

Livrare gratuita! Livrare
0,00 Lei Total

Plateste

Produs adaugat cu succes in cos
Cantitate- +
Total
0 articole in cosul dvs. Aveti un articol in cos.
Total produse: (cu TVA)
Total livrare (fara TVA) Livrare gratuita!
Total (cu TVA)
Continuati cumparaturile Finalizati comanda

Nou format pentru anuntul obligatoriu “Pastrati bonul”

Data publicare articol: 02-03-2015

De la 1 martie, conform Ordinului MFP nr. 159/2015, comerciantii sunt obligati sa afiseze langa casele de marcat o placheta prin care sa-i atentioneze pe clienti ca in cazul in care nu primesc bon fiscal, au dreptul sa beneficize de produsul cumparat fara sa-l plateasca.

 

Atentie! In cazul restaurantelor, cafenelelor si cluburilor, anuntul trebuie sa fie afisat pe prima pagina a meniurilor sau sa fie afisat prin alte mijloace, la fiecare masa destinata clientilor, in asa fel incat acestia sa aiba permanent posibilitatea de a citi anuntul de atentionare.

 

In noul format al anuntului cu referire la pastrarea bonului fiscal se precizeaza:

 

“Daca nu primiti bon fiscal, aveti obligatia sa-l solicitati. 

In cazul unui refuz, aveti dreptul de a beneficia de bunul achizitionat sau de serviciul prestat fara plata contravalorii acestuia. “

 

Amenzile cu care pot fi sanctionati operatorii economici care nu vor afisa anuntul de atentionare sunt cuprinse intre 2.000 si 4.000 de lei.

 

Prin introducerea dreptului consumatorilor de a pleca cu produsul fara sa-l plateasca si a obligatiei comerciantilor de a-i atentiona pe clienti cu privire la acest drept, Ministerul Finantelor incurajeaza emiterea si solicitarea bonului fiscal, in contextul organizarii Loteriei bonurilor fiscale.

 

 

Pentru a citi ordinul MFP integral click aici.

 

Aveti nevoie de placuta cu anuntul in noul format?  Comandati aici.