Suntem aici pentru tine
(021)327.87.27

Nici un produs

Livrare gratuita! Livrare
0,00 Lei Total

Plateste

Produs adaugat cu succes in cos
Cantitate- +
Total
0 articole in cosul dvs. Aveti un articol in cos.
Total produse: (cu TVA)
Total livrare (fara TVA) Livrare gratuita!
Total (cu TVA)
Continuati cumparaturile Finalizati comanda

Conectare la computer

Toate casele de marcat din oferta noastra sunt dotate cu interfata de conectare la computer, ceea ce va ajuta atat pentru a folosi casa de marcat in regim de “imprimanta fiscala” cat si pentru a programa articolele PLU in memoria aparatului, insa nu toate modelele sunt recomandate pentru ambele moduri de lucru.

Casele de marcat se pot conecta la computer in 3 moduri:

1. Mod “imprimanta fiscala” sau “In Line”. In acest mod, casa de marcat primeste comenzi dintr-un program de vanzare si gestiune pentru a tipari bonuri. Asadar, tastatura casei de marcat nu se mai foloseste pentru emitere bonuri, ci eventual pentru alte comenzi (rapoarte, pornire, oprire). Cele mai multe programe de vanzare folosesc un driver intermediar pentru trimiterea comenzilor, cum ar fi DatPrint, FPrint sau Sell Text. O parte dintre aceste drivere se pot folosi gratuit iar o parte contra cost. Pentru oferta actuala de drivere, va rugam sa ne contactati sau sa studiati pagina Drivere si utilitare.

2. Mod “Off Line”, mod in care casa de marcat comunica cu computerul doar pentru descarcarea si incarcarea ocazionala a unor informatii, cum ar fi editarea listei de articole sau descarcarea unor rapoarte de vanzari in computer. Pentru emitere bonuri, casa de marcat este folosita independent de computer. Un exemplu de aplicatie care foloseste casa de marcat in regim off line este Dat Plu (pentru case de marcat Datecs).

3. Mod “ECR On Line”, mod in care casa de marcat apeleaza lista de articole memorata in computer. Pentru realizarea comunicarii, computerul trebuie mentinut pornit. In mod “ECR On Line” se pot conecta mai multe case de marcat la acelasi computer. Avantajele acestui mod de lucru sunt: folosirea unui numar nelimitat de articole (fiind memorate in computer si nu in casa de marcat); editarea usoara a articolelor; castigare spatiu la punctul de vanzare prin eliminarea unui computer. Dezavantaje: comunicarea seriala cu computerul permite o distanta limitata de cablu fata de acesta; vanzarea direct pe casa de marcat nu este la fel de intuitiva si complexa precum folosirea unei aplicatii software pentru vanzare.

Nu toate modelele de case de marcat suporta cele trei moduri de conectare, asadar va rugam ca inainte de cumparare sa determinati in ce mod veti folosi casa de marcat. Va rugam sa ne contactati pentru informatii suplimentare si determinarea modului optim de lucru pentru dumneavoastra.

Atat casele de marcat cat si imprimantele fiscale se conecteaza la computer in cele mai multe cazuri prin mufa seriala (cu 9 pini). In cazul in care computerul pe care doriti sa il utilizati nu are port serial disponibil, puteti folosi placi PCI (sau mini PCI) de porturi seriale, sau adaptoare USB-serial. Totusi, va sfatuim sa evitati adaptoarele USB-serial, acestea nefiind suficient de performante si sigure pentru legatura cu aparatul fiscal.