Suntem aici pentru tine
(021)327.87.27

Nici un produs

Livrare gratuita! Livrare
0,00 Lei Total

Plateste

Produs adaugat cu succes in cos
Cantitate- +
Total
0 articole in cosul dvs. Aveti un articol in cos.
Total produse: (cu TVA)
Total livrare (fara TVA) Livrare gratuita!
Total (cu TVA)
Continuati cumparaturile Finalizati comanda

Case de marcat si Imprimante fiscale

Cum alegi o casa de marcat?

Alegerea caselor de marcat trebuie facuta in functie de specificul afacerii si de cerintele legislatiei in vigoare. In magazinul online Sedona puteti cumpara modelul potrivit la pretul si oferta corecte! Pentru alegerea casei de marcat potrivite, trebuie sa stabiliti: - daca veti avea nevoie de o casa de marcat mobila / portabila pentru a fi folosita ambulant sau daca doriti o casa de marcat pentru un punct fix de lucru; - daca va fi conectata la computer sau va avea articole programate in memoria proprie; - volumul de bonuri zilnice (imprimantele fiscale fac fata unui volum superior caselor de marcat); - ce periferice urmeaza sa fie conectate la casa de marcat (difera in functie de model capacitatea de conectare la sertarul de bani, computer, cititor de coduri de bare, cantar, display extern etc).

Ce case de marcat sunt admise in 2022?

Noile modele de case de marcat cu jurnal electronic trebuie sa fie omologate conform normelor in vigoare si achizitionate doar de la distribuitori autorizati de catre Ministerul de Finante. Toate modelele din portofoliul Sedona corespund ultimelor cerinte legislative, avand printre altele capacitatea de descarcare a jurnalului electronic.
Majoritatea comerciantilor pot folosi in 2022 modele de case de marcat electronice fiscale sau imprimante fiscale standard. Exista insa reguli distincte pentru companiile din domeniul vanzarilor de carburanti si al caselor de schimb valutar, care trebuie sa foloseasca aparate fiscale omologate special in acest sens.

Ce caracteristici au cele mai bune case de marcat?

Alegerea modelului de casa de marcat potrivita pentru afacerea dumneavoastra trebuie facuta in functie de producator, performanta si caracteristici de securitate ale echipamentului fiscal.
Este important, de asemenea, sa luati in considerare capacitatea de conectare la multiple periferice (sertar de bani, afisaj client, tableta etc.), calitatea tastaturii si rezistenta imprimantei la un volum mare de bonuri; auto-cutter-ul este, de asemenea, un "accesoriu" al aparatului fiscal care nu trebuie trecut cu vederea.

Care este cea mai ieftina casa de marcat cu jurnal electronic?

Datecs DP05 este casa de marcat cu pretul cel mai accesibil din magazinul online Sedona. Portabila si usor de folosit, aceasta permite mai multe forme de plata, de la numerar, cash back sau card pana la plata cu vouchere sau tichete de masa si cadou.

Cum se foloseste casa de marcat?

Folosirea caselor de marcat Sedona este mai simpla ca niciodata! Utilizatorul porneste aparatul, iar mai apoi tasteaza cifra 1. In cazul unor modele precum Partner, se poate intra direct in modul de vanzare tastand cantitatea, pretul si codul articolului (PLU). Finalizarea bonului depinde de tipul platii, numerar sau card, existand si optiunea de anulare bon. Pentru a emite rapoarte apasati ”On” si alegeti tipul de raport. In functie de modelul ales exista mici variatii in structura casei de marcat, insa elementele ce nu trebuie sa lipseasca sunt lista de articole sau conectarea aparatului de marcat la sistemul de vanzare si gestiune.

Ce inseamna cadere de tensiune la casa de marcat?

In cazul in care pe ecranul casei de marcat/ecranul operator se afiseaza 'Cadere de tensiune', vi se semnaleaza faptul ca incarcatorul nu functioneaza in parametri optimi, aparatul nefiind alimentat corespunzator.

Cum se conecteaza casa de marcat la ANAF?

Utilizatorul casei de marcat are obligatia legala, conform OUG 28/1999, sa conecteze casa de marcat la serverul ANAF printr-un distribuitor autorizat. Ca prim pas, comerciantul trebuie sa asigure accesul la internet in locatia unde este instalata casa de marcat. In functie de model, aceasta se poat conecta la serverul ANAF prin GPRS, prin intermediul unui card SIM din componenta aparatului, prin LAN reteaua locala de internet sau prin WI-FI.

Cine este obligat sa aiba casa de marcat?

Toti operatorii economici din categoria contribuabililor mici si mijlocii, dar si cei care au venituri din activitati independente, precum PFA, II (intreprindere individuala) sau IF (intreprindere familiala), au obligatia legala de a folosi case de marcat pentru a tine evidenta vanzarilor efectuate. Obligativitatea utilizarii casei de marcat intra in vigoare odata cu inceperea activitatii comerciale. PFA-urile si firmele care si-au conectat casele de marcat la sistemul ANAF inca din 2018, 2019, 2020, beneficiaza de o scadere din impozitul pe profit.

Ce este casa de marcat?

Casa de marcat este un aparat electronic utilizat pentru inregistrarea si calcularea vanzarilor, necesar tuturor operatorilor economici ce presteaza servicii sau comercializeaza produse la scara larga. Utilizatorii au de ales intre numeroase tipuri de case de marcat digitale, dar si modele portabile (de exemplu, pentru servicii tip Uber), perfecte pentru cei care desfasoara operatiuni de transport.

Cat costa o casa de marcat fiscalizata?

Pretul unei case de marcat variaza in functie nevoile utilizatorului, de specificul afacerii, dar si de reglementarile legislative. De asemenea, odata ce achizitionati casa de marcat, urmeaza incheierea unui contract de service cu distribuitorul ales, contract devenit obligatoriu prin lege. Casa de marcat portabila fiscalizata necesita asistenta tehnica in procesul de inregistrare in sistemul ANAF, dar si mentenanta comunicatiei la serverul ANAF. La Sedona suma estimata pentru toate aceste servicii este de 1.100 RON.

In ce cont inregistrez casa de marcat?

Casa de marcat se inregistreaza in cont contabil 213 - mijloc fix.

Cum se foloseste casa de marcat?

Dupa ce ati deschis casa de marcat, tastati codul produsului (PLU) urmat de cantitatea pe care doriti sa o introduceti si pretul fiecarui articol.

Ce inseamna PLU la casa de marcat?

Codul PLU este unic si este alocat fiecarui articol, reprezentand codul lui din casa de marcat. Vanzarea articolelor se face tastand codul PLU aferent produsului.

Ce fac cu casa de marcat daca inchid firma?

In cazul in care decideti sa inchideti firma, trebuie sa completati formularul F4105 privind renuntarea la utilizarea casei de marcat. Extragerea memoriei fiscale se face in unitatea de service de catre un tehnician avizat. Memoria fiscala se pastreaza impreuna cu procesul verbal de predare memorie timp de 10 ani.

Ce fac cu casa de marcat veche?

Procesul de radiere a unei case de marcat sau defiscalizare presupune extragerea memoriei fiscala de catre un tehnician de service autorizat, urmand ca mai apoi sa o predati unui organ fiscal, alaturi de documentatia necesara. Dosarul trebuie sa cuprinda urmatoarele documente: cartea de interventii, registrul special al casei de marcat, certificatul fiscal, actul de identitate al reprezentantului societatii, certificatul de inmatriculare, declaratia de instalare, dar si cererea ANAF, alaturi de numarul de ordine ANAF si hotararea AGA de inchidere a punctului de lucru sau incetare a activitatii, acolo unde este cazul.
Imprimanta fiscala Datecs FP800 cu jurnal electronic si display client

Imprimanta fiscala Datecs FP800 cu display client

Integrata in solutiile software Sedona si in alte programe POS.  Foloseste role de hartie cu latime de 79 mm, diametru 86 mm. Eliberare bon in partea superioara. Dotata cu...

Pret: 2 290,00 Lei
Pret fara TVA:Fara TVA: 1 924,37 Lei
Pret fara TVA EURO: 390,71 €
Adauga produsul in cos
Imprimanta fiscala Datecs FP700 cu display si software pentru statie carburanti

Imprimanta fiscala Datecs FP700 cu display si software pentru statie carburanti

Pachet pentru statii carburanti GPL ce cuprinde:Licenta software pentru punct vanzare + back-officeSuport 1 an. Din anul 2 pretul serviciului de Suport: 96 Euro / an...

Pret: 3 850,00 Lei
Pret fara TVA:Fara TVA: 3 235,29 Lei
Pret fara TVA EURO: 656,87 €
Adauga produsul in cos
Imprimanta fiscala Datecs FP700 cu display Exchange Online

Imprimanta fiscala Datecs FP700 cu display Exchange Online

Imprimanta se livreaza impreuna cu soft Exchange Online Standard sau Premium dezvoltat de Datagram. Compatibila cu doua tipuri de role: latime 79 mm sau 57 mm, diametru 86 mm....

Pret: 4 999,00 Lei
Pret fara TVA:Fara TVA: 4 200,84 Lei
Pret fara TVA EURO: 852,91 €
Adauga produsul in cos

Articole recomandate