e-commerce-ul, un sector tot mai aproape de 7 miliarde €, face loc noului tip de comert. Retail-ul O2O

Data publicare articol:
Data revizuire articol:

Cifrele de crestere a comertului online romanesc inca sunt spectaculoase – Acesta a evoluat cu cel putin 15% in 2021 fata de anul trecut, potrivit estimarilor GPeC, desi piata ajunge in 2021 la 6,5 miliarde de euro (daca includem, alaturi de produsele fizice, si serviciile, ne apropiem deja de 8 miliarde de euro).

Pe cat de impresionante sunt insa datele care arata evolutia comertului online din Romania, pe atat de mult mai are acesta de crescut – Ponderea cumparaturilor online din totalul pietei locale de Retail se situeaza in jurul a doar 10% in prezent.

Trebuie spus si ca, natural, shopping-ul digital devine o metoda foarte populara de a face cumparaturi in randul romanilor – O demonstreaza din nou cifrele, potrivit carora increderea noastra in magazinele online a crescut cu 9 puncte procentuale in 2021, de la 32% anul trecut la 41% anul acesta.

Partea cea mai buna este ca apetitul romanilor pentru shopping pe internet a deschis calea unui mix interesant online-offline in comert, care cucereste lumea. Primul pas a fost deja facut, gigantii e-commerce indreptandu-si atentia si investitiile catre strategia O2O!

O2O – Online-to-Offline – este conceptul de aducere a clientilor din online in magazinele fizice, care extinde dramatic piata traditionala a unui magazin offline cu ajutorul online-ului!

Tehnicile incluse aici pot varia de la marketing si advertising online pana la aplicatii speciale, de tip Click & Collect (ex. cumperi online, ridici produsele in drum spre casa).

Cu o oferta generoasa de magazine fizice, comertul traditional va continua sa fie alegerea numarul 1 a majoritatii cumparatorilor din Romania. Cu atat mai mult cu cat acesta incepe sa fie completat de digital! In final, este o reteta care cuprinde tot ce-si doresc clientii: experienta de cumparaturi din magazin, imbinata cu tot confortul shopping-ului online.

Vreti sa fiti intotdeauna cu un pas inaintea vremurilor? Trebuie sa stiti ca Sedona ofera solutii complete de software pentru vanzare si gestiune in magazin, integrate cu webshop-uri. Programele de gestiune Sedona (Sedona Retail & Sedona Cloud) se integreaza cu cele mai populare platforme dedicate magazinelor online, precum: PrestaShop, ContentSpeed, Shopify etc.

Lasa un comentariu

Adresa de email nu va fi publicata. Campurile marcate cu * sunt obligatorii.