Suntem aici pentru tine
(021)327.87.27

Nici un produs

Livrare gratuita! Livrare
0,00 Lei Total

Plateste

Produs adaugat cu succes in cos
Cantitate- +
Total
0 articole in cosul dvs. Aveti un articol in cos.
Total produse: (cu TVA)
Total livrare (fara TVA) Livrare gratuita!
Total (cu TVA)
Continuati cumparaturile Finalizati comanda

Info generale case de marcat si imprimante fiscale

Despre punerea in functiune a unui aparat fiscal

Dupa ce ati ales si ati cumparat o casa de marcat, aceasta trebuie fiscalizata, programata conform legislatiei si specificului societatii, iar personalul dumneavoastra trebuie instruit sa o foloseasca, operatiuni gratuite de care beneficiati din partea SEDONA.

Prin “fiscalizare” ne referim la procesul prin care tehnicienii acreditati la Ministerul de Finante trec casa de marcat sau imprimanta fiscala in mod de lucru fiscal (activeaza memoria fiscala) si personalizeaza aparatul cu datele utilizatorului. In intervalul de timp de la cumpararea aparatului fiscal si pana la fiscalizare, acesta se poate folosi in regim de test. Odata fiscalizata, casa de marcat sau imprimanta fiscala nu se mai poate folosi pentru a emite bonuri nefiscale si nu se mai pot sterge datele introduse (datele firmei si vanzarile efectuate).

Pentru a se putea efectua fiscalizarea, este necesara obtinerea Certificatului de atribuire a numarului de ordine de la Directia Generala a Finantelor Publice din judetul in care urmeaza sa functioneze aparatul. De exemplu: daca o societate comerciala are sediul social in Mun.Bucuresti si doreste sa foloseasca o casa de marcat la un punct de lucru din jud.Constanta, Certificatul se va obtine de la D.G.F.P. Constanta.

Caracteristici comune ale modelelor de case de marcat din oferta noastra:

 • - Conectare la computer. Toate modelele sunt dotate cu interfata de conectare la computer, ceea ce va ajuta atat pentru a folosi casa de marcat in regim de “imprimanta fiscala” cat si pentru a programa articolele PLU in memoria aparatului, insa nu toate modelele sunt recomandate pentru ambele moduri de lucru.
 • - Imprimare termica. Imprimarea termica, fata de imprimarea cu ribon sau cea matriciala, prezinta urmatoarele avantaje: este mai economica (nu se consuma tus); viteza mai mare de tiparire; silentiozitate; rola se schimba mai usor; se elimina timpul pierdut cu schimbarea ribonului.
 • - Valute acceptate. Au capacitate de lucru cu doua monede simultan, respectiv Leu si Euro.
 • - Metode de plata. Pot efectua incasari cu mai multe metode de plata: numerar, card, tichet de masa.
 • - Afisaj client. Toate modelele sunt dotate cu afisaj pentru client.
 • - Afisare rest. Valoarea restului datorat poate fi calculata, afisata pe ecran si tiparita pe bon.
 • - Utilizatori diferiti. Se pot programa denumiri si parole pentru mai multi operatori.
 • - Discounturi. Se pot efectua discounturi procentuale pentru intreg bonul sau pentru cate un articol de pe bon. Anumite modele pot efectua si discounturi valorice.

Despre garantie si post-garantie:

Garantia caselor de marcat este de 1 an. Contractul de service este obligatoriu conform legii dupa expirarea garantiei, insa puteti beneficia inca de la cumparare de avantajele unui contract de service: deplasari prompte la sediul dumneavoastra pentru interventii; revizii periodice; asistenta telefonica; livrare consumabile; programari articole; predare memorie fiscala etc.

Durata medie de viata a unei case de marcat este de 7 ani iar a unei imprimante fiscale de 10 ani.

Despre obtinerea numarului de ordine de la DGFP:

Alegand SEDONA puteti alege optiunea de a va depune si de a ridica dosarul la D.G.F.P. Bucuresti si Ilfov , D.G.F.P. Constanta contra unei sume de 80 Lei.

Diferente intre o casa de marcat si o imprimanta fiscala:

Casele de marcat pot fi folosite atat conectate la o aplicatie software cat si independent iar imprimantele fiscale sunt comandate exclusiv dintr-o aplicatie software (nefiind dotate cu tastatura si display pentru operator).

Casele de marcat sunt omologate independent si se pot folosi cu orice aplicatie software iar imprimantele fiscale se pot folosi numai impreuna cu aplicatia software cu care au fost cumparate.

Imprimantele fiscale ofera in general functionalitati superioare fata de casele de marcat, precum: mai multe texte pe bon; denumiri mai lungi ale articolelor; bonuri mai late; sistem „auto-cutter” de taiere a bonurilor; avertizare la epuizarea rolelor de hartie; mai multe metode de plata; mai multe cote de TVA; s.a.

Case de marcat

Imprimante fiscale

Functionalitati standard:

 • - Denumiri limitate ale articolelor
 • - Posibilitati reduse de configurare a bonului si a textelor publicitare
 • - Fara “Auto-cutter”
 • - Posibilitati limitate de discount si tipuri de plata.

Functionalitati superioare fata de casa de marcat:

 • - Mai multe texte pe bon
 • - Denumiri mai lungi ale articolelor
 • - Bonuri mai late
 • - Sistem “Auto-cutter” de taiere a bonurilor
 • - Avertizare la epuizarea rolelor de hartie
 • - Mai multe metode de plata
 • - Mai multe cote de TVA
 • - Mai multe variante de discount

Se pot folosi atat conectate la o aplicatie software cat si independent (au tastatura si display operator).

Se pot folosi doar printr-o aplicatie software (nu au tastatura si display pentru operator)

Se pot folosi cu orice aplicatie software.

Se pot folosi doar cu aplicatia software cu care au fost cumparate.