Suntem aici pentru tine
(021)327.87.27

Nici un produs

Livrare gratuita! Livrare
0,00 Lei Total

Plateste

Produs adaugat cu succes in cos
Cantitate- +
Total
0 articole in cosul dvs. Aveti un articol in cos.
Total produse: (cu TVA)
Total livrare (fara TVA) Livrare gratuita!
Total (cu TVA)
Continuati cumparaturile Finalizati comanda

What are Electronic Journal Cash Registers?

Data publicare articol:

Casele de marcat cu jurnal electronic, obligatorii. Ce trebuie sa stiti: 

Declaratiile recente ale ministrului Finantelor Publice Daniel Chitoiu - in care acesta anunta introducerea unor noi tipuri de case de marcat cu jurnal electronic - au ridicat multe semne de intrebare in randul comerciantilor, care vor fi nevoiti sa le inlocuiasca pe cele actuale pana la finalul primului semestru din acest an.

 

Ce sunt casele de marcat cu jurnal electronic?

In prezent, sunt denumite case de marcat cu jurnal electronic (sau case de marcat cu jurnal intarziat) modelele care tiparesc automat dublura bonurilor la sfarsitul zilei. Celalalt tip de aparate fiscale tipareste aceste dubluri in paralel, pe o rola jurnal. Copiile tuturor bonurilor, fie ca au fost tiparite simultan sau la sfarsitul zilei, trebuie pastrate de comercianti timp 2 ani.

 

Toate modelele de case de marcat comercializate in prezent sunt omologate conform OUG 28/1999 si a HG 479/2003, cu modificarile si completarile ulterioare. Pana la aceasta data nu au fost publicate alte norme si, prin urmare, nu se cunosc cerinte tehnice pentru alt tip de aparate fiscale.

 

Avand in vedere legislatia din tari cu un regim fiscal asemanator tarii noastre, precum si declaratia domnului ministru, noile prevederi despre case de marcat vor include, cel mai probabil:

 

●      Modul GPRS pentru transmiterea automata a rapoartelor catre ANAF;

●      Memorie flash pentru pastrarea copiilor bonurilor in format electronic si renuntarea la tiparirea dublurii bonurilor.

 

Pentru a fi la curent cu noutatile din domeniu, va invitam sa va abonati la newsletter-ul Sedona .

 

 

Resurse:

http://www.capital.ro/casele-de-marcat-cu-jurnal-electronic-obligatorii.html

http://www1.agerpres.ro/economie/2014/01/21/mfp-firmele-vor-utiliza-case-de-marcat-cu-jurnal-electronic-pana-la-finalul-primului-semestru-din-2014-12-36-37