Avertisment in loc de sanctiune pentru contribuabilii care nu au noile case de marcat cu jurnal electronic

Data publicare articol:

La initiativa Ministerului Finantelor Publice, Guvernul a decis introducerea temporara a nerespectarii termenului de dotare cu noile case de marcat sub Legea prevenirii, prin modificarea punctului 42 din anexa nr. 1 la Hotararea Guvernului nr. 33/2018, care priveste contraventiile aplicate in urma nerespectarii Legii prevenirii nr.270/2017.

Astfel, operatorii economici mai au pana la 90 de zile pentru a achizitiona si fiscaliza aparatele de marcat cu jurnal electronic, in urma controlului autoritatilor primind in prezent doar un avertisment.
In timpul controlului, ANAF si MAI vor decide in ce situatie se incadreaza comerciantul si modul in care se va raspunde la cele constatate:
–    Este dotat cu aparat de marcat cu jurnal electronic: nu se aplica sanctiuni.
–    Este dotat cu aparat de marcat cu jurnal electronic, nefiscalizat si neinstalat: primeste avertisment cu termen scurt pentru instalare.
–    Nu este dotat cu aparat de marcat cu jurnal electronic, dar exista pe piata aparate corespunzatoare activitatii sale: primeste avertisment cu termen scurt pentru dotare si instalare.
–    Nu este dotat cu aparat de marcat cu jurnal electronic, dar a facut deja comanda: primeste avertisment cu termen scurt pentru dotare si instalare.
–    Nu este dotat cu aparat de marcat cu jurnal electronic si nu exista pe piata aparate corespunzatoare activitatii sale: primeste avertisment cu termen de maximum 90 de zile pentru dotare si instalare.

In termen de 10 zile lucratoare de la expirarea termenului pentru dotare si instalare stabilit, autoritatea trebuie sa reia controlul si sa aplice sanctiuni in cazul in care nu s-au indeplinit obligatiile stabilite.

La Sedona, puteti gasi o gama variata de modele omologate de case de marcat si imprimante fiscale.

In portofoliul nostru exista si servicii optionale: depunerea dosarelor la DGFP si a declaratiilor pentru fiscalizare la ANAF.

Din cauza numarului mare de solicitari, e posibil ca nu toate modelele sa fie in prezent pe stoc, insa ne asiguram de furnizarea si livrarea lor cat mai rapida catre clientii nostri.

Lasa un comentariu

Adresa de email nu va fi publicata. Campurile marcate cu * sunt obligatorii.