Ce inseamna atentionarile care apar pe ecranul casei de marcat Datecs?

Data publicare articol:
Data revizuire articol:

Datecs este un brand cu o prezenta semnificativa pe piata caselor de marcat, iar a cunoaste modul in care poti rezolva aceste atentionari te poate ajuta sa iti desfasori activitatea eficient si fara intreruperi. Ti-am pregatit si un video in care iti prezentam cele mai frecvente erori  intalnite la casele de marcat Datecs, insotite de instructiuni clare prin care le poti rezolva.

Iata care sunt cele mai comune notificari la casele de marcat Datecs si cum le poti rezolva:

  1. 1. Au trecut 24 de ore fara raport Z: Este o eroare foarte comuna si, din fericire, si foarte usor de rezolvat. Tot ce trebuie sa faci este sa mergi in meniul casei de marcat Datecs si sa urmezi urmatorii pasi: Rapoarte fiscale – Total – introdu parola 0030 – Total- Raport Fiscal Zilnic Z – Total – Confirmam data cu tasta Total. 
  2. Dublarea transmiterii unui raport Z – E posibil sa te lovesti de aceasta eroare sub forma unei atentionari primite de la ANAF. Nu trebuie sa faci nimic in legatura cu aceste atentionari daca la finalul lor apare mentiunea „Nu exista rapoarte Z netransmise”.
  3. Nu exista rapoarte Z netransmise – Este important sa verifici constant atentionarile primite prin Spatiul Privat Virtual, iar daca descoperi ca lipseste un raport Z, apeleaza cat mai rapid la tehnicienii Sedona pentru extragerea lui.
  4. Nu se tiparesc bonurile- Daca aparatul tau fiscal are rola de hartie, dar tot nu tipareste niciun bon, inseamna ca folosesti un program de gestiune si ai omis sa pui casa de marcat pe modul conexiune PC. Solutia? Accesezi meniul casei de marcat Datecs si accesezi tasta 6.
  5. Lipsa baterie RAM – Reporneste casa de marcat. Daca atentionarea persista, trebuie sa te prezinti cu ea la service pentru inlocuirea bateriei.
  6. Mod criptare defect – Daca iti apare aceasta notificare pe ecranul casei de marcat, inseamna ca exista o defectiune a placii de baza. Solutia? Trebuie sa te prezinti la service.
  7. Casa de marcat Datecs scoate hartie alba – Aceasta eroare apare fie cand ai pus rola de hartie invers, situatie in care poti rezolva problema singur, fie cand exista o defectiune a sistemului de imprimare tehnic, caz in care trebuie sa te prezinti cu aparatul fiscal la service.

O intelegere mai buna a celor mai comune erori la casele de marcat Datecs te ajuta sa preintampini problemele, sa actionezi corect pentru rezolvarea acestora si sa eviti intreruperile neasteptate care iti pot afecta afacerea. De aceea, pe canalul Sedona de Youtube gasesti tutoriale video, dar si prezentari ale produselor si solutiilor software, ca tu sa ai toate informatiile necesare pentru desfasurarea eficienta a activitatii.

Lasa un comentariu

Adresa de email nu va fi publicata. Campurile marcate cu * sunt obligatorii.