Afla tot ce trebuie sa stii despre conectarea Sedona Retail cu e-Factura

Data publicare articol:

De la 1 ianuarie 2024 operatorii economici au obligatia sa raporteze in sistemul national privind factura electronica RO e-Factura toate facturile emise in relatia B2B pentru livrari de bunuri si prestari de servicii care au locul livrarii sau prestarii in Romania. Pentru a usura tranzitia la noul sistem de facturare electronica ti-am pregatit o serie de informatii despre conectarea programului Sedona Retail  la e-Factura.

Cum functioneaza modulul e-Factura?

E bine de stiut ca Sedona Retail se integreaza cu sistemul e-Factura complet. In cazul in care comerciantul dispune de semnatura electronica, comunicarea cu SPV (spatiu privat virtual) este bidirectionala, insemnand ca dupa salvarea facturilor in Sedona Retail are posibilitatea incarcarii directe in SPV cu raspuns in timp real legat de statusul facturii (incarcata cu succes / incarcata cu erori / in asteptare).

Atunci cand comerciantul nu dispune de semnatura electronica, poate descarca local facturile pentru a le trimite ulterior contabilului, care le va incarca in SPV in termenul legal.

Este necesar abonament pentru conectarea la e-Factura?

Pretul modulului se achita o singura data si nu există abonamente sau taxe recurente pentru acest serviciu. De asemenea, modulul se factureaza pentru fiecare punct de lucru.

Este obligatorie semnatura electronica?

In cazul in care nu ai semnatura electronica modulul de export e-Factura va functiona in modul offline. Se poate adauga semnatura electronica oricand dupa implementare.

Cat dureaza implementarea?

Implementarea modulului e-Factura dureaza 1-2 ore din momentul in care estipreluat de catre colegii din departamentul de suport tehnic. Pentru ca in aceasta perioada cererea este crescuta, preluarea acesteia poate dura 1-3 zile din momentul in care este receptionata plata proformei.

Pot fi generate NIR-uri automat in baza facturilor primite de la furnizori si incarcate in SPV?

Este posibila transformarea acestora in note de receptie.

Asistenta cu modulul e-Factura

Asistenta pentru modulul e-Factura este inclusa in abonamentul pentru suport tehnic.

Se poate anula o factura transmisa eronat?

In cazul unei facturi transmise eronat, se va storna cu o factura noua in care cantitatile vor fi cu minus si se va face o referinta catre factura eronata.

Implementarea sistemului de facturare electronica poate fi o provocare, insa speram ca acest articol  ofera toate informatiile de care ai nevoie pentru o tranzitie cat mai lina. Ne asiguram ca procesul de conectare a programului Sedona Retail cu modulul e-Factura este facil, pentru ca afacerea ta sa respecte toate normele fiscale. 

Lasa un comentariu

Adresa de email nu va fi publicata. Campurile marcate cu * sunt obligatorii.