Cum alegi cantarul potrivit pentru afacerea ta

Data publicare articol:
Data revizuire articol:

Sunt nelipsite in piete sau in magazine de orice dimensiune – in special in raioanele de fructe, legume, lactate sau carne – ca si in bucatariile restaurantelor, patiseriilor si hotelurilor sau chiar in depozite: cantarele sunt astazi un echipament de baza in aproape orice afacere!

Pe cat de multe sunt domeniile in care sunt necesare azi cantarele, pe atat de variate sunt modelele disponibile pe piata: fixe sau mobile, incorporabile sau suspendate, de mici dimensiuni sau industriale, cantarele potrivite au trei lucruri in comun: fiabilitatea, usurinta de utilizare si omologarea metrologica. Atunci cand trebuie sa alegeti un cantar, incepeti de aici, tinand cont in plus si de specificul afacerii dumneavoastra si de nivelul mediu de activitate.

Cea mai simpla modalitate de a descoperi alegerea potrivita de cantar este sa intelegeti exact pentru ce tip de afacere se adreseaza fiecare:

Cantarele comerciale. Cu sau fara brat, acestea pot fi folosite independent sau conectate la un program de gestiune sau de facturare. Sunt potrivite atat pentru vanzarea in piete, cat si in magazine, avand o capacitate maxima de 30 de kilograme.

Cantare cu imprimanta de etichete. Le stiti deja, le-ati folosit cu siguranta in hypermarket-uri. Sunt, asadar, destinate autoservirii sau servirii super-rapide, fiind ideale in magazine de dimensiuni mari.

Cantare incorporabile in masa – CheckoutCu doua componente – cantarul propriu-zis si display-ul pentru afisaj client, cantarele checkout se gasesc tot mai mult in magazinele de mari dimensiuni care ofera clientilor posibilitatea de self-order. Un mare avantaj al acestora: sunt incorporabile in mobila!

Cantare de verificare. Sunt simplu de folosit si sunt ideale pentru coletarie, bucatarii, laboratoare de cofetarie si patiserie sau fabrici datorita preciziei, avand o diviziune de cantarire de la 0,5 grame.

Balante de precizie. Sunt, desigur, potrivite pentru magazine de bijuterii sau pentru case de amanet, unde precizia, chiar si la 0,01 grame, este importanta. Si aici, varietatea de modele este generoasa, de la cantare de precizie mobile, „de buzunar”, pana la balante de precizie cu diferite unitati (ex. milligram, gram, kilogram, uncie, lire, carat etc).

Cantare platforma. Sunt cantarele de podea industriale create pentru volume mari de marfa, care se pot utiliza in piete, in fabrici sau in depozite.

Cantare numaratoare. Sunt ideale pentru operatiuni de inventariere si pentru numararea de piese, fiind nelipsite din depozite.

Cantare suspendate. Sunt usor de utilizat, sunt compacte si sunt intens folosite in productie sau in depozite. Exista si modele adaptate special pentru magazine, destinate, de exemplu, raioanelor de legume-fructe sau peste.

Lasa un comentariu

Adresa de email nu va fi publicata. Campurile marcate cu * sunt obligatorii.