Guvernul face un pas in fata pentru implementarea caselor de marcat cu jurnal electronic

Data publicare articol:
Data revizuire articol:

In sedinta de Guvern de astazi au fost stabilite Normele Metodologice de aplicare a Ordonantei de Urgenta a Guvernului nr. 28/1999 privind obligatia operatorilor economici de a utiliza aparate de marcat electronice fiscale, aprobate prin HG 479/2003.

Au fost stabilite, astfel, cerintele tehnice pe care noile tipuri de case de marcat trebuie sa le indeplineasca pentru autorizare. Potrivit modificarilor, va fi posibila si utilizarea, in regim de casa de marcat, a mai multor tipuri de dispozitive: PC, smartphone, tableta, POS – atata vreme cat ele sunt conectate la o imprimanta fiscala.

FAQ

1. Toti operatorii economici din Romania vor utiliza in viitor doar aparate de marcat electronice fiscale de generatie noua, care vor permite conectarea la sistemul informatic ANAF.

2. Proiectul este gandit pentru a reduce evaziunea fiscala, a monitoriza mai eficient incasarile la bugetul de stat si a reduce gradul de birocratizare.

3. Masurile nu afecteaza doar operatorii economici din Romania, ci si producatorii si distribuitorii de case de marcat, care trebuie sa astepte adoptarea noilor reglementari pentru a lansa echipamentele conforme cu acestea.

Lasa un comentariu

Adresa de email nu va fi publicata. Campurile marcate cu * sunt obligatorii.