Implementarea Legii caselor de marcat cu jurnal electronic ar putea fi amanata

Data publicare articol:

Potrivit noilor reglementari, de la 1 noiembrie 2017 toti operatorii economici din Romania vor utiliza doar aparate de marcat electronice fiscale de generatie noua, care sa permita conectarea in timp real la sistemul informatic ANAF.

11 luni anterior acestui termen – mai exact, 1 ianuarie 2017 – este data de la care actualele case de marcat care functioneaza pe piata din Romania nu vor mai putea fi comercializate.

Noul sistem online, realizat pentru a reduce evaziunea fiscala si a monitoriza mai eficient incasarile la bugetul de stat, este un proiect extrem de ambitios si foarte dificil de realizat, conform presedintelui Patronatului Comerciantilor si Servisantilor de Case de Marcat din Romania, Marian Anghelescu. Proiectul nu afecteaza doar operatorii economici din Romania, ci si producatorii si distribuitorii de case de marcat, care sunt nevoiti sa astepte adoptarea noilor reglementari pentru a lansa echipamentele conforme cu acestea.

Posibilele efecte ale noii legi sunt un motiv de ingrijorare pentru Asociatia Nationala a Comerciantilor Mici si Mijlocii din Romania, potrivit careia aceasta este “un control si un stres in plus pentru comercianti”. AMRCR (Asociatia Marilor Retele Comerciale din Romania), pe de alta parte, atrage atentia asupra imposibilitatii respectarii termenelor impuse de lege pentru adaptarea la noile cerinte, ca si asupra dificultatilor pe care le-ar putea intampina jucatorii din piata daca, in ciuda termenelor stabilite, normele de aplicare nu vor fi publicate in timp util.

In detaliu despre toate acestea puteti citi pe magazinulprogresiv.ro!

Lasa un comentariu

Adresa de email nu va fi publicata. Campurile marcate cu * sunt obligatorii.