Incepe conectarea caselor de marcat la sistemul informatic ANAF: Termene & Modalitati

Data publicare articol:
Data revizuire articol:

De la 1 iulie 2020, aparatele de marcat electronice fiscale se vor conecta la sistemul informatic national de supraveghere si monitorizare a datelor fiscale al ANAF.

Termene:

– marii contribuabili: 30 septembrie 2020;
– contribuabilii mijlocii si mici: 31 ianuarie 2021;
– operatorii economici care achizitioneaza aparate de marcat electronice fiscale dupa 1 februarie 2021: la data instalarii aparatului.

Operatorii din zonele care nu sunt deservite de retele de comunicatii electronice vor completa declaratia din Anexa nr. 2 a ordinului ANAF si o vor depune in format PDF, impreuna cu fisierul XML, semnat electronic:

– marii contribuabili: pana la 30 septembrie 2020;
– contribuabilii mijlocii si mici: pana la 31 ianuarie 2021;
– operatorii economici care achizitioneaza aparate de marcat electronice fiscale dupa 1 februarie 2021: in termen de 2 zile lucratoare de la instalarea aparatului.

Sunt 3 moduri in care aparatele de marcat electronice fiscale pot fi conectate la sistemul informatic ANAF:

– SIM-ul casei de marcat (unele modele de aparate de marcat electronice, precum Datecs, dispun de aceasta optiune de conectare);
– conectarea prin LAN (cablu) la reteaua de internet locala (toate aparatele fiscale au aceasta optiune);
– conectarea prin WiFi la reteaua de internet locala (unele modele de aparate de marcat electronice dispun de aceasta optiune).

Sedona, unitate de service acreditata pentru activarea conectarii caselor de marcat.

!! Toate aparatele de marcat electronice fiscale Datecs vor fi livrate cu SIM pentru transmiterea datelor. Daca optati pentru conectarea casei de marcat prin alta metoda, veti preda SIM-ul catre unitatea de service.

Lasa un comentariu

Adresa de email nu va fi publicata. Campurile marcate cu * sunt obligatorii.