Magazinele mici, vedetele Retailului in 2021

Data publicare articol:

Probabil v-ati intrebat de ce tot mai multi oameni aleg sa mearga la cumparaturi mai aproape de casa. Ei bine, trebuie sa stiti ca aceasta tendinta a aparut de ceva vreme nu doar in Romania, ci in toata lumea, cunoscand o puternica accelerare in ultima perioada.

Astazi trendul e vizibil si cu ochiul liber in orice localitate din tara, dar si in deciziile de business ale marilor lanturi internationale de Retail, care si-au crescut puternic investitiile in strategia de a veni mai aproape de clientii lor.

Stiati ca?

Proximitatea e unul din top 3 criterii in alegerea destinatiei pentru cumparaturi.

Pornita de la obiceiurile si preferintele consumatorilor, cresterea spectaculoasa a numarului magazinelor de proximitate nu poate fi decat un beneficiu pentru cumparatori. Motivele pentru care acestia aleg sa-si faca cumparaturile aproape de casa sunt firesti: Pot evita usor traficul si costurile asociate transportului si, cel mai important, isi pot face aprovizionarea de la un furnizor familiar, pe care-l cunosc si cu care si-au construit, in timp, o relatie de incredere. Nu in ultimul rand, pe masura ce dificultatile din economie sunt resimtite tot mai mult, oamenii devin constienti si de rolul pe care ei insisi il au in sustinerea business-urilor din comunitatile in care traiesc.

Asadar, e oficial. Reteaua in plina expansiune de magazine de proximitate va continua sa creasca si in urmatoarea perioada, cu sprijin puternic din partea lanturilor internationale de Retail.

Dezvoltarea acestora ramane apoi in mainile miilor de antreprenori care aleg sa-si deschida un business si care trebuie sa tina in permanenta cont de ceea ce-si doresc clientii:

  • Produse traditionale, romanesti
  • Aprovizionare rapida si eficienta
  • Preturi corecte

La acestea adaugam, bineinteles, valoarea adaugata. Pentru ca orice magazin de proximitate isi gaseste locul potrivit in comunitatea din care face parte nu doar prin gama de produse, ci si prin serviciile oferite. Cum obisnuim sa spunem, atentia la detalii poate face toata diferenta!

In efortul pe care ni l-am asumat inca de la infiintarea companiei Sedona de a creste sectorul de Retail romanesc si de a sprijini afacerile locale, am dezvoltat un portofoliu complet de produse dedicat magazinelor din Romania. Va invitam sa descoperiti tot ce aveti nevoie pentru afacerea dumneavoastra, in magazinul online Sedona!

Lasa un comentariu

Adresa de email nu va fi publicata. Campurile marcate cu * sunt obligatorii.