Magazinul viitorului, fara casa de marcat?

Data publicare articol:
Data revizuire articol:

Incet-incet, tehnologia schimba tot ceea ce stim despre cumparaturi… cum ar fi faptul ca trebuie sa le platim inainte sa iesim din magazin!

Intreaga lume se orienteaza treptat catre o economie fara numerar – mai intai, cardurile au luat lumea cu asalt; acum, telefoanele mobile devin noile noastre portofele. De fapt, in tarile pioniere in adoptarea rapida a noilor tehnologii, cardurile si telefoanele mobile au luat demult locul banilor, in special in Retail. Aici, numerarul este o exceptie, adeseori considerata o forma de plata pe cale de disparitie.

Asa-numitele “magazine ale viitorului” – prezentate lumii la nivel de concept, si inca unul destul de curajos potrivit unor voci – incep sa devina, tot mai mult, parte din prezent.

Poate cel mai bun exemplu este Amazon Go, magazinul “cu cea mai avansata tehnologie de cumparaturi”. Practic, tot ce trebuie sa faca aici cumparatorul este sa intre in magazin, sa isi aleaga ceea ce vrea sa cumpere si sa… plece!

Da, este atat de simplu. Si este posibil datorita numeroaselor camere de filmat, a senzorilor extrem de fini care permit scanarea clientilor si monitorizarea obiectelor comercializate, precum si a aplicatiei de mobil create special de Amazon pentru noul sau magazin – prin intermediul acesteia, este gestionat fiecare pas al procesului de cumparare, de la inregistrarea in magazin la realizarea platii.

Asadar, directia catre viitor e clara – retailerii trebuie sa se concentreze tot mai mult catre simplificarea experientei de cumparaturi in magazin. Iar eliminarea casei de marcat este urmatorul obiectiv in realizarea acestui lucru.

Lasa un comentariu

Adresa de email nu va fi publicata. Campurile marcate cu * sunt obligatorii.