Nou format pentru anuntul obligatoriu “Pastrati bonul”

Data publicare articol:
Data revizuire articol:

De la 1 martie, conform Ordinului MFP nr. 159/2015, comerciantii sunt obligati sa afiseze langa casele de marcat o placheta prin care sa-i atentioneze pe clienti ca in cazul in care nu primesc bon fiscal, au dreptul sa beneficize de produsul cumparat fara sa-l plateasca.

Atentie! In cazul restaurantelor, cafenelelor si cluburilor, anuntul trebuie sa fie afisat pe prima pagina a meniurilor sau sa fie afisat prin alte mijloace, la fiecare masa destinata clientilor, in asa fel incat acestia sa aiba permanent posibilitatea de a citi anuntul de atentionare.

In noul format al anuntului cu referire la pastrarea bonului fiscal se precizeaza:

“Daca nu primiti bon fiscal, aveti obligatia sa-l solicitati. 

In cazul unui refuz, aveti dreptul de a beneficia de bunul achizitionat sau de serviciul prestat fara plata contravalorii acestuia. “

Amenzile cu care pot fi sanctionati operatorii economici care nu vor afisa anuntul de atentionare sunt cuprinse intre 2.000 si 4.000 de lei.

Prin introducerea dreptului consumatorilor de a pleca cu produsul fara sa-l plateasca si a obligatiei comerciantilor de a-i atentiona pe clienti cu privire la acest drept, Ministerul Finantelor incurajeaza emiterea si solicitarea bonului fiscal, in contextul organizarii Loteriei bonurilor fiscale.

Pentru a citi ordinul MFP integral click aici.

Aveti nevoie de placuta cu anuntul in noul format?  Comandati aici.

Lasa un comentariu

Adresa de email nu va fi publicata. Campurile marcate cu * sunt obligatorii.