Plata cu telefonul mobil: Cand va inlocui cardurile si banii numerar?

Data publicare articol:
Data revizuire articol:

Este deja cunoscut! Pentru cine vrea sa stie care este urmatoarea tehnologie care ne va schimba viata, este de ajuns o singura privire catre Asia. Aici ritmul in care sunt adoptate noile inovatii tehnologice este uimitor.

De fapt, China trece in prezent printr-o perioada de tranzitie, in care banii devin repede parte din trecut, la fel ca si cardurile. Asta pentru ca in China, plata cu telefonul mobil – simpla ca scanarea unui cod QR… la propriu – este preferata oricarei alte forme de tranzactionare. E de inteles de ce: practic, oricine are un telefon mobil si un cont asociat acestuia poate cumpara absolut orice… de la mancare la servicii de calcat rufe.

Incurajata de doua aplicatii-mamut care acopera probabil orice tip de tranzactie care poate fi incheiata in tara, plata cu telefonul mobil a devenit parte din ADN-ul oricarui locuitor din China! Acest lucru se vede si in cifre: in 2016, consumatorii chinezi au cheltuit 9 trilioane de dolari cu platile facute de pe telefonul mobil. Pentru comparatie, in Statele Unite “doar” 112 miliarde de dolari au fost cheltuite in aceeasi perioada de timp.

China si Statele Unite conduc in topul tarilor care adopta plata cu telefonul mobil, dar restul lumii recupereaza teren rapid. Pentru ca nici Romania nu face exceptie, Sedona si mobilPay ofera comerciantilor locali posibilitatea de acceptare a platii cu telefonul. Va putem oferi toate detaliile la numarul de telefon 021 327 87 27.

Lasa un comentariu

Adresa de email nu va fi publicata. Campurile marcate cu * sunt obligatorii.