Trucuri creative de amenajare pentru magazine mici

Data publicare articol:
Data revizuire articol:

Ati remarcat ca ne intoarcem intotdeauna cu placere in magazinele mici? Probabil fiecare dintre noi are un coffee shop la care se opreste aproape in fiecare dimineata, o bacanie de unde cumpara delicateturi in weekend sau un mic boutique de prajituri pe care se bazeaza pentru toate evenimentele importante. Toate aceste locuri au pentru noi un farmec aparte… Si nu e deloc intamplator!

Daca marile centre comerciale au avantajul unei diversitati uriase a produselor, magazinele mici isi atrag clientii – si, foarte important, ii pastreaza – prin experienta pe care o creeaza si o ofera cumparatorilor, care sunt in primul rand musafiri.

O parte importanta din aceasta experienta este amenajarea spatiului. Aici, fiecare detaliu trebuie gandit atent, nu doar pentru a crea un traseu de cumparaturi, ci si pentru a construi primirea pe care vizitatorii si-o doresc. De fapt, e una dintre marile provocari ale magazinelor mici!

Partea buna? Cu ideile potrivite, chiar si un spatiu restrans poate fi generos si expresiv.

Planificarea si organizarea spatiului este o arta greu de stapanit chiar si in magazinele mari; e valabil cu atat mai mult in cazul micilor comercianti. Ani de practica si experienta in materie de design interior au scos insa la iveala cateva trucuri pe care orice mic comerciant le poate folosi:

  1. Alegeti mobilier de culori deschise. Preferabil alb. Va sterge cu totul impresia de aglomerare, va difuza armonios lumina si va crea fundalul perfect pentru produsele comercializate.
  • Pentru rafturi, puteti opta pentru transparenta; aproape invizibil, acest truc creeaza subtil senzatia de spatiu si pune in evidenta produsele.
  1. Lumina este importanta in magazine de orice dimensiune, dar devine esentiala in magazinele mici. Exact! Aceasta nu are doar rolul de a pune in evidenta culori, texturi sau forme, ci poate crea impresia de spatiu.
  2. Folositi culoare. Din belsug! Pentru podea, unde puteti crea tipare speciale, ca si pentru pereti. Va nuanta chic mobila, creand in acelasi timp spatiu.
  3. Folositi-va de spatiul vertical. Veti avea astfel un magazin aerisit si loc pentru toate produsele comercializate!

Un ultim truc Sedona: Alegeti aparatura fiscala, echipamentele profesionale si sistemul de gestiune potrivite pentru afacerea dumneavoastra cu ajutorul specialistilor.

Va stam la dispozitie cu orice informatii si cu un portofoliu dedicat de produse pentru magazine mici, pe care-l puteti descoperi in magazinul nostru online!

Lasa un comentariu

Adresa de email nu va fi publicata. Campurile marcate cu * sunt obligatorii.